En stor och känd Hamburgerkedja med gyllene bågar i sin logotype, som en gång för länge sedan lärde mig äta hamburgare då jag besökte en av deras då få restauranger 1977 på Fridhemsplan, S:t Eriksgatan med min äldre bror för ett första besök, jag var fast i hamburgerträsket.

Tiden går och tekniken utvecklas, för några månader sedan lanserade ovan nämnda kedja en “app” till smartphones, där kan man se menyer, erbjudanden och ladda ner ytterligare appar. Hur som helst, i appen finns en meny med erbjudanden, idag så såg jag att man kunde “jaga” en ny meny, med hjälp av den inbyggda positioneringen så kunde jag “hämta” gratis käk, bara jag visade upp min telefon med det jag fångat för kassörskan.

Efter en lyckad gratismeny bärgad i kör förbi fältet, så gav jag mig ut på ytterligare en jakt, hittade en ny gratismåltid 1 km bort, körde tillbaka, bad om att få en ny gratis måltid mot uppvisande av min mobiltelefon, kassörskans kommentar var; – Letar du runt hela stan?

Inte för att jag var hungrig men gratis har alltid attraherat mig, så nu ligger måltiden i kylen för att nästa dag värmas på och ätas upp.

I morgon skall jag jaga nya gratis måltider …….

App eeling….